Nâmütenâhi (sonu-sınırı olmayan) hamd-ü senâlar:
'(Rasûlüm): 'O (Kur'ân-ı Kerîm), îmân etmiş olan o kimseler için (gerçeği bulduran) büyük bir hidâyet ve (maddî-mânevî tüm dertlere) tam bir şifâdır.' de.' (el-Fussilet Sûresi: 44'den) âyet-i kerîmesiyle Kur'ân-ı Kerîm'in îmân edenler için bir şifâ vesîlesi olduğunu beyân eden ve:
'Biz, inananlar için öyle bir Kur'ân indirmekteyiz ki o, büyük bir şifâdır ve yüce bir rahmettir.' (el-İsrâ Sûresi:82'den) âyet-i kerîmesiyle Kur'ân-ı Kerîm'le kullarına büyük bir şifâ ve rahmet indirdiğini bildiren Allâh-u Te'âlâ'ya mahsustur.
Bîhad (hadsiz-hudutsuz) salât-ü selâmlar da Ebû Hureyre (Radıyallâhu Anh)dan rivâyet edilen bir hadîs-i şerîflerinde:
“Allâh-u Te'âlâ indirdiği her hastalık için elbette şifâ da indirmiştir.” (el-Buhârî, es-Sahîh, et-Tıb:1, rakam:5354, 5/2151) buyuran, Ali (Radıyallâhu Anh)dan rivâyete göre ise:
'İlacın en hayırlısı Kur'ân'dır.' (İbnü Mâce, es-Sünen, et-Tıb:28, rakam:3501, 2/1158) buyuran Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)in, Ehl-i Beyti'nin ve sahâbe-i ethârının üzerine olsun. Âmîn!
Mâlumunuz olduğu vechile; gece ve gündüz saatlerinde, özellikle cumâ gecesi ya da gününde, okunmasının fazîleti hakkında nas vârid olmuş Yâsîn, Kehf, Secde, Duhân ve Cumâ sûrelerini ve daha birkaç sûre-i celîleyi bir araya getiren ve genelde 'Yâsîn Cüzü' diye isimlendirilen kitaplar sahaflarda bolca mevcuttur. Bu kitaplar ya sâdece bahsi geçen on küsur sûreden ya da bunlara eklenmiş bâzı fazîletli duâlardan müteşekkildir.